Gecombineerde behandeling van DNA schade respons remmers en radiotherapie bij sarcomen.
Over het onderzoek
In deze studie mogen patiënten meedoen die een lokaal weken delen sarcoom (kwaadaardige tumor) hebben en daarvoor worden behandeld met bestralingen en een operatie. Het hoofddoel van het onderzoek is om uit te vinden of het nieuwe middel AZD1390 veilig kan worden toegevoegd aan de bestralingen van patiënten met een lokaal weken delen sarcoom. Het middel AZD1390 is een DNA schade respons remmer, waarvan wordt verwacht dat het in combinatie met bestraling meer tumorcellen doodt dan door bestraling alleen.
Voor wie?
- Patiënten met een diagnose lokaal weken delen sarcoom van de armen of benen, waarvoor de behandeling bestaat uit bestralingen voorafgaande aan een operatie.
- Leeftijd 18 jaar of ouder
- Patiënten hebben voldoende algemene lichamelijke conditie.
- Patiënten zijn tijdens de studie niet zwanger en gebruiken doeltreffende anticonceptie om zwangerschap te voorkomen.
Dit overzicht is niet volledig. Uw behandelend arts kan u meer informatie geven over de criteria waaraan u moet voldoen
Behandeling
Alle deelnemende patiënten worden behandeld met het middel AZD1390 (een DNA-schade respons remmer). Het middel AZD1390 is beschikbaar als een tablet en wordt enkel op de dagen van de bestralingen ingenomen. Dit onderzoek is een zo genoemde fase 1 studie, waarin de dosering van het middel AZD1390 stapsgewijs wordt verhoogd. Er is geen sprake van loting.
Meer informatie over de behandeling en eventuele bijwerkingen kunt u krijgen via uw hoofdbehandelaar.
Deelnemende ziekenhuizen
Ziekenhuizen die meedoen:
- Radboudumc
- Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis
- Leids Universitair Medisch Centrum
Als u aan dit onderzoek mee wilt doen, kunt u mogelijk ook bij één van de andere ziekenhuizen terecht. Bijvoorbeeld als u daar dichterbij woont dan bij het Radboudumc.
Onderzoekers
Dr. I. Desar, internist-oncoloog, Radboudumc
Vragen en aanmelden
Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts kan beoordelen of u in aanmerking komt en u vervolgens doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.