Expertisecentra Mindfulness Nieuws Terugblik ICM 2024

16 augustus 2024

In de universiteit van Bangor in Wales vond begin augustus het International Conference on Mindfulness 2024 plaats. Met acht collega’s vertrokken we richting het Verenigd Koninkrijk, hopend op een interessant en inspirerend congres. Bij aankomst waren we gelijk al verwonderd over het mooie gebouw! Wat een prachtige plek om een congres bij te wonen.

 

Op de eerste dag deed prof. dr. Anne Speckens mee aan een panel discussie over wat we hebben geleerd van het verleden en hopen voor de toekomst. Meteen aansluitend hebben prof. dr. Anne Speckens, Milou ter Avest, Sabien Bosman en Nasim Badaghi een symposium geven over mindfulness-based interventies voor diverse klinische populaties. Na afloop hebben we met het publiek nog een discussie gehad over de plek van mindfulness binnen de zorg en de behandeling van diverse ziektes. Hierna was de dag voor prof. dr. Anne Speckens nog niet voorbij: ze mocht ook nog haar kunst presenteren in het Main Arts gebouw. Al met al een geslaagde eerste dag!

 

De tweede dag hebben we de gehele dag verschillende symposia, workshops en keynote sprekers bezocht. Na de lange dag hebben we nog genoten van een lekker en (misschien zelfs belangrijker) gezellig conferentiediner!

Op zondagochtend hebben Vera Scheepbouwer, dr. Imke Hanssen en dr. Marloes Huijbers in samenwerking met dr. Marleen ter Avest een symposium verzorgen over mindfulness-based compassionate living. Ook hier volgde een interessante vragen vanuit het betrokken publiek. ’s Middags verzorgde prof. dr. Anne Speckens wederom een presentatie over haar kunst samen met Stephen Batchelor. Het congres eindigde met een inspirerende keynote van Jon Kabat-Zinn.

 

Het was een inspirerend en leuk congres waar we genoten hebben van de diverse keynote sprekers, symposia en workshops, maar ook van het gezelschap. Het was een geslaagd congres!

 

 

  • Medewerkers
  • Intranet