Doel van het onderzoek

Het doel van dit onderzoek is om meerdere soorten beeldvorming tussen de verschillende stadia van Leeftijdsgebonden Macula Degenerati (LMD) te vergelijken en het ziekteverloop van matige LMD in kaart te brengen.

Voor wie?

Voor dit onderzoek zoeken we mannen en vrouwen tussen de 55-85 jaar met of zonder een vorm van Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie:

  1. Geen Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie
  2. Vroege Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie
  3. Matige Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie
  4. Late Leeftijdsgebonden Macula Degeneratie (zowel de natte als droge vorm)

Over het onderzoek

Tijdens een eerste bezoek aan de afdeling Oogheelkunde maken we netvliesfoto’s om te bepalen welke vorm van LMD u heeft. Dit is de ‘screening visite’. Deelnemers zonder LMD of met late LMD komen na de screening visite nog één keer langs voor een aantal oogonderzoeken. Deelnemers met matige of vroege LMD komen meerdere keren langs in een periode van 3 jaar.

Aanmelden

Er zijn strike regels voor deelname aan dit onderzoek en daarom komt niet iedere patiënt hiervoor in aanmerking. Als u aan dit onderzoek wilt meedoen, dan kunt u dit bespreken met uw behandelend arts. Uw arts beoordeelt of u in aanmerking komt en u eventueel doorverwijzen. Ook met vragen kunt u bij uw behandelend arts terecht.

Informatie voor de verwijzer

Heeft u als verwijzend arts vragen of wilt u meer informatie ontvangen? Neem dan contact op met het Trialbureau (024) 361 32 12 onder vermelding van de studienaam: MACUSTAR.

Wetenschappelijke titel
Development of novel clinical endpoint for interventional clinical trials with a regulatory and patient access intention in patients with intermediate age-related macular degeneration (AMD)- MACUSTAR.

  • Medewerkers
  • Intranet