Afdelingen Radiotherapie

Over de afdeling Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie behandelt kanker door middel van bestraling (radiotherapie). Radiotherapie vernietigt kankercellen of remt deze in hun groei.

lees meer

Over de afdeling Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie behandelt kanker door middel van bestraling (radiotherapie). Radiotherapie vernietigt kankercellen of remt deze in hun groei. Soms is alleen radiotherapie voldoende. Maar vaak is een combinatie met chirurgie, chemotherapie of beide nodig. Radiotherapie is ook belangrijk bij pijnbestrijding. Voor patiënten die uiteindelijk niet genezen, kan radiotherapie de kwaliteit van leven sterk verbeteren door pijnlijke uitzaaiingen in het lichaam te bestralen.

Met wie krijgt u te maken?

Op de afdeling Radiotherapie werken verschillende mensen, zoals een radiotherapeut, een klinisch fysicus, een radiotherapeutisch laborant en een verpleegkundig specialist.

Behandeltijden

Voor bestralingen kunt u terecht op werkdagen tussen 8.00-21.00 uur.


Contact

Afdeling Radiotherapie

Bereikbaar ma-vr 8.00-17.00
(024) 361 45 05

Buiten deze tijden alleen:
spoedeisende klachten WEL gerelateerd aan de bestraling
(024) 3611111
contactformulier

Voor welke bestralingen kunt u bij ons terecht? Radiotherapie

Bekijk een overzicht van de behandelingen van de afdeling Radiotherapie. lees meer

Nieuw bestralingsapparaat voor afdeling Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie heeft een nieuw bestralingsapparaat. Met dit apparaat, dat een ouder model vervangt, worden patiënten met kanker beter én sneller behandeld.

lees meer

Nieuw bestralingsapparaat voor afdeling Radiotherapie

De afdeling Radiotherapie heeft een nieuw bestralingsapparaat. Met dit apparaat, dat een ouder model vervangt, worden patiënten met kanker beter én sneller behandeld.

Beter én sneller

De CT-beeldvorming op deze nieuwe CBCT-versneller (Cone Beam Computed Tomography) is van heel hoge kwaliteit, waardoor tumoren en het gezonde weefsel eromheen beter zichtbaar zijn op de dagelijkse beelden dan eerder het geval was. Hierdoor kunnen we tumoren beter bestralen en omliggend weefsel beter sparen. Verder kan door de goede beelden en nieuwe software het bestralingsplan steeds aangepast worden, zelfs als de patiënt al in het bestralingsapparaat ligt.

Toekomstbestendig

Deze vervanging is voor ons belangrijk om toekomstbestendig te blijven. Allereerst kunnen we nu niet alleen op onze MR-Linac maar ook op dit nieuwe apparaat dagelijks het bestralingsplan aanpassen. Zo kunnen we meer patiënten deze state-of-the-art behandeling aanbieden. Verder is het apparaat snel en efficiënt, zodat we de behandelingen zonder planaanpassing sneller kunnen doen dan nu gebruikelijk is. 

Komend jaar gaan we nog twee bestralingsapparaten vervangen door deze nieuwe variant. Dat gebeurt in het CWZ, de andere locatie van de afdeling Radiotherapie.

Radiotherapie in het Radboudumc


Radiotherapie Radboudumc

Meer informatie voor patiënten, over behandelingen, onderwijs en over wetenschappelijk onderzoek.

lees meer

Waarom naar het Radboudumc?

Voor bestralingen van het Radboudumc kunt u terecht op 2 locaties: Radboudumc en Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ). Daardoor kunnen we u soms sneller behandelen of dichterbij huis.

Polikliniek Radiotherapie

U kunt vanwege meerdere redenen terecht komen bij de Polikliniek Radiotherapie, bijvoorbeeld voor een consult of controle. lees meer

MR-Linac

Onze MR-Linac (Magnetic Resonance Linear Accelerator) combineert de functies van een MRI-scanner en een bestralingsapparaat. lees meer

Uw afspraak bij het Radboudumc

Heeft u binnenkort een afspraak in het Radboudumc? Op deze pagina vindt u alles wat u moet weten over uw afspraak in ons ziekenhuis.

lees meer

mijnRadboud uw persoonlijke patiënten­dossier

Bij de centrale inschrijfbalie kunt u mijnRadboud activeren. Dit is uw persoonlijke medische dossier dat u online kunt inzien. Met mijnRadboud kunt u bijvoorbeeld afspraken maken of uitslagen inzien.

lees meer

Onze locaties


Radboudumc adres en route

Ingang: Ingang Radiotherapie
Gebouw: G
Verdieping: 0
Route: 875

bekijk route

Radboudumc adres en route

Bezoekadres

Ingang Radiotherapie
Geert Grooteplein 32
6525GA Nijmegen

Routebeschrijving

Reis naar Geert Grooteplein 32
Ga naar binnen bij: Ingang Radiotherapie
Ga naar Gebouw G, Verdieping 0 en volg route 875

CWZ Nijmegen adres en route

Ingang: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ)
Route: A53

bekijk route

CWZ Nijmegen adres en route

Bezoekadres

Canisius Wilhelmina Ziekenhuis
Weg door Jonkerbos 100
6532 SZ Nijmegen

U vindt de afdeling Radiotherapie onder het Spoedplein.

Routebeschrijving

Reis naar Weg door Jonkerbos 100
Ga naar binnen bij: Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ)
Volg route A53

Onze mensen

  • Medewerkers
  • Intranet